ГПУ: свідоцтво про смерть Вороненкова – єдиний документ, переданий Росії

ГПУ: свідоцтво про смерть Вороненкова – єдиний документ, переданий Росії

Укрінформ
Генеральна прокуратура України передала російській стороні лише документ, що засвідчує факт смерті екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. 

Про це сказав заступник генерального прокурора Євген Єнін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На сьогодні ми отримали два клопотання про надання міжнародно-правової допомоги від Слідчого комітету РФ (у справі щодо вбивства Вороненкова - ред.). Перший стосувався надання інформації за фактом умисного вбивства пана Вороненкова. У виконанні зазначеного запиту українською стороною було відмовлено через те, що українська сторона здійснює самостійне розслідування за фактом умисного вбивства Вороненкова. Другий запит стосувався надання окремих даних, пов'язаних з можливим втручанням в Єдиний реєстр РФ власників цінних паперів. Там теж запитувались окремі дані, що стосувалися вбивства Вороненкова. На сьогоднішній день українська Генпрокуратура передала російській лише документи, що підтверджують факт смерті Вороненкова, жодних інших документів не передавалося", - сказав Єнін.

За його словами, наразі розслідування вбивства Вороненкова перебуває на завершальній стадії, і результати цього розслідування будуть оприлюднені для громадськості "як тільки це дозволять інтереси слідства".

Читайте також: Замовник вбивства Вороненкова причетний до криміналітету РФ - Луценко

Як повідомлялося, раніше російське видання Росбалт написало, що Генпрокуратура України у відповіді на запит російських правоохоронців назвала "злодія в законі" Володимира Тюріна та одного з власників кримського банку організаторами вбивства екс-депутата Держдуми РФ Вороненкова. Зазначається, що Тюрін є колишнім цивільним чоловіком вдови Вороненкова Марії Максакової. У них є двоє спільних дітей.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган згодом заявила, що органи прокуратури України не повідомляли російській стороні відомості про результати розслідування вбивства Вороненкова.

Екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва на вул. Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам отримав поранення.

Кілером, який помер у лікарні від отриманих поранень, виявився громадянин України 1988 року народження Павло Паршов. Він народився в Севастополі, і як стверджують правоохоронці, був завербований російськими спецслужбами, які  нібито дали завдання влитися в одне з підрозділів ЗСУ або Національної гвардії.

Нещодавно генпрокурор Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова знаходиться на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-