"Прорив Саакашвілі": поліція додала статтю про хуліганство

Укрінформ
Події на контрольному пункті пропуску "Шегині" 10 вересня розслідуватимуться ще за однією статтею - хуліганство.

Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

"У рамках розслідування кримінального провадження за фактом подій на контрольному пункті пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні слідчими додано правову кваліфікацію за ще однією статтею Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 296 (Хуліганство)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для проведення досудового розслідування на базі поліції Львівщини створена об’єднана слідча група. Наразі поліцейські опитують очевидців та учасників подій 10 вересня на митному переході "Шегині" у Львівській області. Серед цих громадян – мешканці кількох регіонів держави, зокрема Закарпатської, Херсонської, Полтавської областей тощо.

Уточнюється, що одного з мешканців Херсонщини слідчі запросили для надання пояснень за фактом своєї участі у масовому заході на пункті пропуску "Шегині". Чоловік відмовився надавати пояснення на підставі ст. 63 Конституції України, тож йому вручена повістка для виклику на інший день.

Читайте також: "Прорив Саакашвілі": на допит викликали п'ятьох нардепів - речник МВС

Досі провадження щодо прориву держкордону 10 вересня розслідувалося за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня екс-голова Одеської ОДА та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, якого позбавлено українського громадянства, фактично здійснив разом із кількома народними депутатами та своїми прихильниками прорив державного кордону в пункті пропуску "Шегині".

Тоді під час охорони публічної безпеки і порядку близько 20 поліцейських та прикордонників дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-