"Прорив Саакашвілі": на допит викликали п'ятьох нардепів - речник МВС

Укрінформ
Кільком народним депутатам України направлено повідомлення про виклики на допити у справі щодо подій на пункті пропуску "Шегині" 10 вересня.

Про це поінформував речник МВС Артем Шевченко 12 вересня під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кільком народним депутатам у належний спосіб і належному порядку направлені повідомлення про виклики для проведення необхідних слідчих дій", - сказав Шевченко.

Він уточнив, що мова йде про народний депутатів Юлію Тимошенко, Сергія Власенка, Юрія Дерев'янка, Павла Костенка та Дмитра Добродомова, які 10 серпня незаконно перетнути українсько-польський кордон з екс-головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня за фактами подій, що мали місце 10 вересня на пункті пропуску "Шегині"на українсько-польському кордоні, поліція Львівської області затримала п'ятьох активних учасників тих подій, які, зокрема, застосовували фізичне насильство до службовців ДПСУ.

Читайте також: Тимошенко опинилася в списках сайту "Миротворець"

12 вересня у Львові Саакашвілі зачитали протокол про права та про адмінпорушення.

10 вересня Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону у пункті пропуску "Шегині".

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону Саакашвілі та депутатами за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-