Адвокати пояснили, чому досі не почали судитися за паспорт Саакашвілі

Адвокати пояснили, чому досі не почали судитися за паспорт Саакашвілі

Укрінформ
Адвокати Міхеїла Саакашвілі заявляють, що оскаржуватимуть позбавлення його громадянства у Вищому адмінсуді.

Про це кореспонденту Укрінформу у вівторок, 12 вересня, у Львові сказав один із захисників Саакашвілі Маркіян Галабала.

“Ми очікуємо судового розгляду адмінпротоколу, щоб продовжувати відстоювати свою позицію. Одним із наступних наших кроків буде оскарження указу Президента про позбавлення Саакашвілі громадянства України у Вищому адмінсуді”, - заявив Галабала.

Напередодні Президент Петро Порошенко назвав злочином незаконне перетинання державного кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою народних депутатів і заявив, що інцидент має вирішуватися виключно в юридичній площині, а не політичній.

"В будь-якій правовій державі особа має право оскаржити будь-який нормативний акт в адміністративному суді. В даному випадку - у Вищому адміністративному суді. І я, як Президент, безумовно, виконаю будь-яке рішення суду. Не подобається рішення українських судів - є Європейський суд з прав людини. Це правова площина. Пройшло вже більше ніж півтора місяці, ніхто до суду не подавав. ...Замість цього скоєно злочин", - сказав Порошенко.

Читайте також: Саакашвілі підписав адмінпротокол із запереченнями і доповненнями

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Міхеїл Саакашвілі прибув до України, разом із кількома народними депутатами перетнувши державний кордон у пункті пропуску "Шегині".

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону Саакашвілі та депутатами за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям. 

Сьогодні Саакашвілі підписав адмінпротокол, вручений йому Держприкордонслужбою лише після того, як його адвокати внесли до документа свої заперечення і доповнення. На 18 вересня у Мостиському райсуді Львівської області призначене судове засідання у справі Саакашвілі. Останній запевнив, що прибуде на суд, незалежно від того, де перебуватиме в цей час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-