Поліція спростовує заяву Саакашвілі про викрадення паспорта

Поліція спростовує заяву Саакашвілі про викрадення паспорта

Укрінформ
Нацполіція Львівської області спростувала заяву екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі про нібито вилучення поліцейськими його паспорта під час перетину держкордону на пункті пропуску "Шегині". 

Про це інформує у понеділок Відділ комунікації поліції Львівської області.

"Озвучена заява щодо вилучення паспорта поліцейськими суперечить тим обставинам подій, які мали місце при незаконному переправленні осіб через державний кордон України в районі пункту пропуску "Шегині", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначили у поліції, 10 вересня поліцейські здійснювали охорону публічної безпеки та громадського порядку під час масових заходів на пункті пропуску "Шегині". "При цьому поліцією не вилучався паспорт особи, яка заявляє про його вилучення", - йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що під час забезпечення публічної безпеки і порядку поблизу пункту пропуску "Шегині" постраждали 11 поліцейських. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше у понеділок Саакашвілі на брифінгу у Львові заявив, що його паспорт зник під час обшуку автобуса правоохоронцями.

Читайте також: Саакашвілі каже, що його паспорт зник під час обшуку автобуса

Напередодні, 10 вересня, Саакашвілі прибув до України, здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону у пункті пропуску "Шегині". Нацполіція відкрила відкрила провадження щодо прориву держкордону Саакашвілі та депутатами за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Президент Петро Порошенко назвав злочином незаконний перетин державного кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою народних депутатів і заявив, що інцидент має вирішуватися виключно в юридичній площині, а не політичній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-