Саакашвілі каже, що його паспорт зник під час обшуку автобуса

Саакашвілі каже, що його паспорт зник під час обшуку автобуса

Укрінформ
Адвокат Міхеїла Саакашвілі вранці 11 вересня подав до львівського відділу Державної еміграційної служби заяву щодо захисту Саакашвілі від української держави.

Про це Саакашвілі заявив під час брифінгу у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мій адвокат вранці подав заяву до Державної міграційної служби про захист мене від української держави. Тому я знаходжуся в Україні абсолютно легально і дію за всіма українськими процедурами", - зазначив Саакашвілі.

За його словами, просити захисту він мав намір напередодні під час перетину польсько-українського кордону. Однак прикордонники відмовились прийняти у нього паспорт. Згодом під час обшуку правоохоронцями автобуса, в якому він пересувався, цей документ зник.

Перед брифінгом Саакашвілі провів зустріч з представниками своєї політсили. У зустрічі брали участь народні депутати від "Самопомочі", "Громадянської позиції", "Батьківщини" та інші.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня екс-голова Одеської облдержадміністрації Саакашвілі прибув до України. Він буквально прорвався в країну, тому що юрба, що зібралася біля КП "Шегині", прорвала кордон з українського боку і влаштувала бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим прихильники Саакашвілі сприяли незаконному перетину державного кордону групою осіб, в тому числі й народних депутатів. На місце події виїхала слідча група військової прокуратури, яка планувала разом з Національною поліцією встановити всі обставини події і дати кваліфікацію правопорушення.

Читайте також: “Внесення” Саакашвілі: Порошенко схвалив рішення не застосовувати зброю

За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за фактом інциденту 16 прикордонникам і поліцейським довелося надати медичну допомогу.

Згодом стало відомо, що поліція Львівської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості за ознаками злочину про незаконне перетинання державного кордону України.

Аваков запропонував Саакашвілі і всім іншим учасникам два варіанти дій: прибути в пункт пропуску "Шегині" і пройти процедуру оформлення і/чи прибути у підрозділ Міграційної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-