“Внесення” Саакашвілі: Порошенко схвалив рішення не застосовувати зброю

“Внесення” Саакашвілі: Порошенко схвалив рішення не застосовувати зброю

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що українські прикордонники вчинили абсолютно правильно, не застосувавши зброю під час незаконного перетину українського кордону Міхеїлом Саакашвілі.

Про це глава держави заявив у понеділок, коментуючи інцидент з Саакашвілі на нараді з питань розвитку сільської медицини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що наші прикордонники, які найкращим чином себе зарекомендували під час АТО, вчинили правильно, не застосувавши зброю, на застосування якої вони мали повне право", - сказав Президент. 

На його думку, цим самим українські прикордонники "не дали роздмухати пожежу, конфлікт всередині країни, чого добивалися політикани", які супроводжували Саакашвілі.

Порошенко підкреслив, що питання незаконного перетину українського кордону зараз є справою винятково правоохоронних органів, і "вони уже почали діяти".

"Тому залишимо політику політикам, а злочин - правооохоронцям, прокуратурі і суду. Це норма і формат, в якому має діяти правова держава", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня екс-голова Одеської облдержадміністрації Саакашвілі прибув до України. Він буквально прорвався в країну, тому що юрба, що зібралася біля КП "Шегині", прорвала кордон з українського боку і влаштувала бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим прихильники Саакашвілі сприяли незаконному перетину державного кордону групою осіб, в тому числі й народних депутатів. На місце події виїхала слідча група військової прокуратури, яка планувала разом з Національною поліцією встановити всі обставини події і дати кваліфікацію правопорушення. 

За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за фактом інциденту 16 прикордонникам і поліцейським довелося надати медичну допомогу.

Згодом стало відомо, що поліція Львівської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості за ознаками злочину про незаконне перетинання державного кордону України.

Читайте також: "Прорив" Саакашвілі треба розглядати винятково в юридичній площині - Порошенко

Аваков запропонував Саакашвілі і всім іншим учасникам два варіанти дій: прибути в пункт пропуску "Шегині" і пройти процедуру оформлення і/чи прибути у підрозділ Міграційної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-