Саакашвілі заявляє, що отримав

Саакашвілі заявляє, що отримав "пропозицію паспорта" від кількох країн Європи

Укрінформ
Екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявляє, що йому пропонували своє громадянство кілька європейських країн, однак він вважає себе громадянином України і зробив вибір на її користь.

Про це екс-губернатор Одеської області заявив під час брифінгу у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я мав робочу візу до Сполучених Штатів, крім того мені пропонували своє громадянство кілька європейських країн, однак я вважаю себе українцем, дуже люблю Україну і готовий (без патетики) віддати за неї життя», - зазначив Саакашвілі.

За його словами, адвокат вранці 11 вересня подав заяву до Державної міграційної служби щодо "захисту його від Української держави". 

Як уточнив Саакашвілі, його дружина та син в'їхали до України за своїми паспортами, при цьому він не назвав їхнього громадянства.

Читайте також: Саакашвілі каже, що його паспорт зник під час обшуку автобуса

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Саакашвілі прибув до України, здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону у пункті пропуску "Шегині". 

За даними міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за фактом інциденту 16 прикордонникам і поліцейським довелося надати медичну допомогу.

Нацполіція відкрила відкрила провадження щодо прориву держкордону Саакашвілі та депутатами за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Президент Петро Порошенко назвав злочином незаконний перетин державного кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою народних депутатів і заявив, що інцидент має вирішуватися виключно в юридичній площині, а не політичній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-