Вибух авто у центрі Києва: у СБУ розповіли про ворогів загиблого

Вибух авто у центрі Києва: у СБУ розповіли про ворогів загиблого

Укрінформ
В Службі безпеки України розповіли, що загиблий від вибуху автомобіля в центрі Києва Тімур Махаурі був особистим ворогом президента Чечні Рамзана Кадирова і боровся з путінським режимом.

Про це повідомляється на сторінці СБУ у Facebook.

“Усіма можливими засобами боровся з «Путінським» режимом, був особистим ворогом Рамзана Кадирова. Постійно переслідувався спецслужбами РФ та Чеченської Республіки”, - йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначили, що справжнє ім'я загиблого - Алі Тімаєв, нікнейм – «Тімур Махаурі», 04.04.1978 року народження, уродженець с. Гучум-Кале, Ітум-Калінського району, Чеченської республіки.

Як розповіли в СБУ, загиблий в період з 1999 по 2000 роки брав участь у бойових діях проти російських військ в Республіці Дагестан, отримав вогнепальне поранення.

У 2008 році приймав безпосередню участь у Грузинсько-російській війні на стороні Грузії.

“На нього давно "полювали" російські спецслужби. Всього щодо нього було вчинено 3 замахи на вбивство, у тому числі 08.03.2009 в Тбілісі шляхом підриву за допомогою СВП у під’їзді житлового будинку. Тоді Алі вдалось вижити”, - зазнчили у відомстві.

Читайте також: Вибух авто в центрі Києва може бути перекваліфікований як теракт

Також у СБУ розповли, що Алі підтримував дружні стосунки з бійцями, які приймали участь у бойових діях у районі проведення АТО.

Як повідомляв Укрінформ, інформацію про вибух автомобіля Toyota Camry на вулиці Скоропадського правоохоронці отримали о 18:10.

Внаслідок вибуху чоловік отримав поранення не сумісні з життям. Жінка отримала тяжкі ушкодження, їй відірвано ногу, життю дитини нічого не загрожує. Жінку та дитину госпіталізовано.

За фактом події розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-