Вибух авто в центрі Києва може бути перекваліфікований як теракт

Вибух авто в центрі Києва може бути перекваліфікований як теракт

Укрінформ
Вибух автомобіля в центрі Києва біля Бессарабської площі може бути перекваліфіковано як теракт. 

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Після оцінки всіх наявних доказів, і в разі встановлення додаткових обставин, буде направлено звернення до органів прокуратури щодо перекваліфікації кримінального провадження, відкритого за ч. 2 статті 115 Кримінального кодексу України, – на статтю 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт)", - йдеться у повідомленні.

Наразі за фактом вибуху автомобіля Toyota Camry у центрі Києва, внаслідок якого загинула людина та ще двоє громадян отримали поранення, правоохоронці проводять усі необхідні першочергові заходи. На цей час на місці працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки.

Читайте також: Реєстратор зафіксував вибух авто на Бессарабці

Співробітники поліції проводять огляд прилеглої території та пошкодженого транспортного засобу, опитують свідків, збирають речові докази. У подальшому вилучені зібрані матеріали направлять на експертизу, за результатами якої буде ухвалене остаточне рішення щодо кваліфікації події.

Як повідомляв Укрінформ, інформацію про вибух автомобіля Toyota Camry на вулиці Скоропадського правоохоронці отримали о 18:10. 

Внаслідок вибуху чоловік отримав поранення не сумісні з життям. Жінка отримала тяжкі ушкодження, їй відірвано ногу, життю дитини нічого не загрожує. Жінку та дитину госпіталізовано.

За фактом події розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як стало відомо, загиблий - громадянин Грузії Тімур Махаурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-