ГПУ отримала запит Грузії про видачу Саакашвілі

ГПУ отримала запит Грузії про видачу Саакашвілі

Документ
Укрінформ
Генеральна прокуратура України цьоого тижня отримала запит Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Міхеїла Саакашвілі.

Про це у четвер написала у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"5 вересня заступник міністра юстиції України Петухов повідомив, що Грузія звернулася до України щодо розшуку, взяття під варту та екстрадиції Саакашвілі. При цьому Петухов заявив, що запит грузинської сторони був адресований Мін’юсту та Генпрокуратурі України. Він також повідомив, що Мін'юст направляє отриманий запит до ГПУ для проведення екстрадиційної перевірки", - зазначила Сарган.

Крім того, вона підтвердила, що "Генпрокуратурою України на цьому тижні в копії отримано запит Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Саакашвілі М.Н.".

Як зазначила Сарган, враховуючи, що кримінальні справи, у зв'язку з якими просять видати Саакашвілі, перебувають на розгляді Тбіліського міського суду, запит буде розглядатись Міністерством юстиції України.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня Президент Петро Порошенко припинив йому українське громадянство. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Читайте також: Прикордонники кажуть, що до "повернення Саакашвілі" готові

Захист екс-губернатора заявив, що подасть до суду позов з приводу позбавлення громадянства.

21 серпня Саакашвілі заявив про намір 10 вересня повернутися в Україну з Польщі через пункт пропуску "Краковець".

Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів України запит про екстрадицію колишнього президента Міхеїла Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-