Прикордонники кажуть, що до

Прикордонники кажуть, що до "повернення Саакашвілі" готові

Укрінформ
Прикордонники у пункті пропуску "Краковець", через який 10 вересня має намір повернутись в Україну екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, працюватимуть у штатному режимі, але будуть готові оперативно реагувати на будь-які провокації.

Про це помічник глави Державної прикордонної служби України Олег Слободян сказав у коментарі Укрінформу.

"Для прикордонників цей день не буде відрізнятися від будь-яких інших днів. Інспектори Державної прикордонної служби, які працюють у пунктах пропуску, щодня ухвалюють десятки тисяч рішень щодо перетину кордону громадянами тих чи інших країн. Тому процес організації служби ніяких особливостей мати не буде", - наголосив Слободян.

Водночас, за його словами, враховуючи інформацію про наміри ряду політиків зібрати у пункті пропуску велику кількість людей, у ДПСУ зазначають, що це може створити дискомфорт для тих громадян, які 10 вересня перетинатимуть кордон.

Крім того, додав Слободян, велике скупчення людей підвищує ймовірність виникнення конфліктних ситуацій та інших провокацій. "Враховуючи це та можливу наявність у пункті пропуску великої кількості людей, чиї дії важко спрогнозувати, ми будемо посилювати прикордонні наряди, будемо застосовувати резерви прикордонного загону для того, щоб у разі виникнення провокацій оперативно на них реагувати", - запевнив помічник очільника ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

Читайте також: Прикордонники не отримували доручень про заборону в'їзду Саакашвілі

26 липня Президент Петро Порошенко припинив йому українське громадянство. За даними Адміністрації глави держави, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Захист екс-губернатора заявив, що подасть до суду позов з приводу позбавлення громадянства. 21 серпня Саакашвілі заявив про намір 10 вересня повернутися в Україну з Польщі через пункт пропуску "Краковець".

Президент Петро Порошенко 1 вересня заявив, що питанням можливого повернення в Україну Саакашвілі, позбавленого громадянства, мають займатися МВС, міграційна та прикордонна служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-