Прикордонники не отримували доручень про заборону в'їзду Саакашвілі

Прикордонники не отримували доручень про заборону в'їзду Саакашвілі

Укрінформ
Державна прикордонна служба України не отримували доручень від правоохоронних органів щодо заборони в'їзду до України екс-президенту Грузії, екс-голові Одеської обласної державної адміністрації Міхеїлу Саакашвілі.

Про це сказав перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк на засіданні підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування Антикорупційного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Державна прикордонна служба України на сьогоднішній день не мала і не має жодного доручення із жодного з правоохоронних органів щодо заборони в'їзду пану Саакашвілі", - сказав Серватюк.

Члени підкомітету запитали його також, чи не має намір Держприкордонслужба у запланований Саакашвілі час перетину кордону України в пункті пропуску "Краковець" 10 вересня вживати заходів щодо припинення руху через пункт.

Серватюк відповів, що такі заходи не плануються.

"Але якщо в пункті пропуску або перед пунктом пропуску з'являться якісь заходи, які можуть перешкоджати вільному пересуванню громадян і транспортних засобів, то ДПСУ, відповідно до угод, має право щодо обмеження (руху - ред.)", - зазначив він.

Серватюк також сказав, що відповідно до процедури, рішення про пропуск через пункт пропуску приймає молодший інспектор прикордонної служби на основі того, чи буде йому пред'явлений дійсний документ, який надає право перетину кордону.

"Якщо він (Саакашвілі - ред.) не надасть такий документ - він не буде пропущений", - підкреслив прикордонник.

Читайте також: Мін'юст передав до ГПУ запит Грузії на екстрадицію Саакашвілі

Він також запевнив, що має намір бути присутнім у даному пункті пропуску в час, коли планує перетинати кордон Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії Сакашвілі отримав українське громадянство наприкінці травня 2015 року.

26 липня Президент України позбавив його громадянство. За даними Адміністрації глави держави, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи).

21 серпня Саакашвілі, який перебуває за кордоном, заявив про намір 10 вересня повернутися в Україну із Польщі через пункт пропуску "Краковець".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-