Нацрада позапланово перевірить

Нацрада позапланово перевірить "Люкс ФМ"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку діяльності ПрАТ "Радіокомпанія Люкс" ("Люкс ФМ") щодо дотримання квот на пісні українською мовою.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 7 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ознаки порушення полягають у тому, що у проміжку часу з 07:00 до 14:00 частка пісень державною мовою становила 23% замість 25%, визначених законом", – сказав член Нацради Сергій Костинський.

Зазначалося, що моніторинг ефірного добового мовлення радіостанції "Люкс ФМ" Нацрада здійснила 1 серпня.

Читайте також: У Нацраді сказали, коли ЗМІ остаточно перейдуть на "цифру"

За інформацією Нацради, станом на 30 серпня виявлено чотири порушення законодавства щодо обсягу ведення передач державною мовою та 11 порушень щодо обсягу україномовних пісень ефірі. Загальна сума штрафів при цьому становила 633 тис. 998,31 грн. Серед порушників мовних квот - дві загальнонаціональні радіостанції "Kiss FM" (УК "Телебачення та радіомовлення "ЮТАР") та "Радіо Шансон" (ТОВ "ТРК "Шансон").

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом квота на пісні українською мовою у радіоефірі в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30%, третього – 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього – 60%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-