Адвокат Лавриновича про звинувачення у перевороті: Це біг попереду паровоза

Адвокат Лавриновича про звинувачення у перевороті: Це біг попереду паровоза

Укрінформ
Адвокат екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича Євген Солодко заявив, що його підопічному не повідомляли про підозру у захопленні влади за допомогою незаконного повернення Конституції 1996 року в 2010 році.

Про це він повідомив у Facebook.

"Щодо нібито нової підозри Олександру Лавриновичу: як його адвокат заявляю, що станом на 13.23 сьогоднішнього дня жодна підозра Олександру Володимировичу не вручена, повістки на допит по якійсь справі немає. Відповідно, усі інформаційні повідомлення з цього приводу - біг попереду диму паровоза", – написав він.

Раніше в середу генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що екс-президенту України Віктору Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру у вчиненні дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Читайте також: Януковичу і Лавриновичу повідомили про підозру у захопленні державної влади

"На підставі зібраних доказів повідомлено про підозру у ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади - ред.) Кримінального кодексу України екс-президенту В. Януковичу та екс-міністру юстиції О. Лавриновичу у здійсненні спільно з іншими особами захоплення державної влади, у тому числі шляхом вжиття заходів для незаконної, без рішення єдиного органу законодавчої влади в Україні - Верховної Ради України, зміни чинної Конституції України шляхом внесення в Єдиний державний реєстр нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та її офіційної публікації", - написав він у Facebook.

Він нагадав, що Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа Конституційного перевороту 2010 року, який призвів до захоплення державної влади шляхом розширення неконституційним шляхом повноважень президента України за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту та уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-