Держприкордонслужба отримає від Канади медобладнання та екіпірування на 2 млн

Держприкордонслужба отримає від Канади медобладнання та екіпірування на 2 млн

Укрінформ
Держприкордонслужба України у рамках Меморандуму про взаєморозуміння з  Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади отримає медичне обладнання та екіпірування на суму 2 мільйони канадських доларів.

Про це йшлося на зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з очільником Держприкордонслужби  Петром Цигикалом та Надзвичайним і Повноважним послом Канади в Україні Романом Ващуком, повідомляє Департамент комунікації МВС.

«Меморандум передбачає надання допомоги на суму 2 мільйони канадських доларів, які будуть витрачені на постачання медичного обладнання та захисного військового не смертоносного екіпірування», - зауважив міністр.

Читайте також: "Укроборонпром" показав нову українську зброю

Як зазначалося, допомогу отримають Центральний клінічний госпіталь ДПСУ, Клінічний госпіталь ДПСУ в Одесі та окрема комендатура охорони і забезпечення ДПСУ.

«Я вдячний канадській стороні за матеріальну та моральну підтримку, яку вони надають нам з початку військових дій», - наголосив Аваков.

Водночас керівник ДПСУ нагадав, що у рамках Меморандуму у квітні Одеський клінічний госпіталь отримав першу допомогу - надсучасну рентгенівську установку, яка допомагає в лікуванні поранених прикордонників, вартістю понад 6 мільйонів гривень.

У свою чергу посол підкреслив, що канадська сторона позитивно оцінює хід реформи МВС і надалі допомагатиме посилювати безпеку кордонів.

Як повідомлялося, під час візиту міністра внутрішніх справ до Канади у грудні 2016 року, сторони домовилися  про надання канадською стороною 8,1 мільйонів доларів на розбудову поліції. Допомога надходить протягом 2017 року у рамках проекту міжнародної технічної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-