Клюєв заплатив Азарову за крісло віце-прем'єра $18 мільйонів

Клюєв заплатив Азарову за крісло віце-прем'єра $18 мільйонів

Укрінформ
Генпрокуратура отримала інформацію, що син колишнього прем'єр-міністра отримав 17,78 млн доларів від братів Клюєвих.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Встановлено, що за день до голосування за уряд Миколи Азарова структури братів Клюєвих продали компанії, пов'язаної з Олексієм Азаровим, корпоративні права на ТОВ "Предіум Форест". Сума угоди склала близько $5 тис. За 2,5 місяця Клюєви викупили компанію за 17,78 млн доларів.

Слідчі вважають, що "зазначені фінансові операції позбавлені будь-якого економічного сенсу і по суті є завуальованою формою дачі хабара за вирішення питання про призначення Андрія Клюєва на посаду першого віце-прем'єр-міністра України".

Гроші від угоди під виглядом інвестиційного прибутку отримала кіпрська компанія "Aspelta Trading, яка перерахувала їх австрійським компаніям Garda Handels -Und Beteiligungs GMBH, Asa Luftfahrt Formgestaltung GMBH і Белізький офшору Lynnfield Enterprises Limited, які контролюються Олексієм Азаровим, а також Фрідріху Бублей, директору австрійських компаній Азарова-молодшого.

Частина цих грошей була витрачена на придбання нерухомості в Італії.

Читайте також: Екс-міністр юстиції Лукаш прийшла на допит до ГПУ

Суд за клопотанням слідчого ГПУ заарештував рахунки компаній Олексія Азарова в банках Швейцарії і Люксембурга. У списку 9 компаній, які прокуратура пов'язує з сином колишнього прем'єр-міністра: S obwell Holdings Limited, Elterwood Holdings Limited, Lynnfield Enterprises Limited, Harborside Estates Limited, Spregnen Finance Limited, Stamworth Enterprises Limited, Stragenton Holdings Limited, Blaxton Investments Limited, Stichting Depositary DonauInvestments Fund.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-