Екс-міністр юстиції Лукаш прийшла на допит до ГПУ

Екс-міністр юстиції Лукаш прийшла на допит до ГПУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура України викликала на допит екс-міністра юстиції часів Януковича Олену Лукаш.

Про це вона написала у Facebook.

"Черговий допит у Генеральній прокуратурі. На цей раз тема мене спантеличила: державні реєстри. Ті самі, контроль держави над якими, я і мої колеги відновили у бутність роботи в Мін'юсті", - написала Лукаш.

У часи режиму Януковича, Лукаш була народним депутатом від Партії регіонів, міністр Кабінету міністрів в уряді Азарова, радником президента. На посаду міністра юстиції Олена Лукаш була призначена у липні 2013 року.

У 2014 році ГПУ проводила розслідування щодо Лукаш, згідно з яким вона, працюючи міністром юстиції, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Європейська правова група" і фізичними особами-підприємцями протягом серпня 2013 р. - січня 2014 р. заволоділа держкоштами у сумі 2,523 млн грн.

Читайте також: За Гужву внесли півмільйона застави - Лукаш

У листопаді 2015 року Олену Лукаш затримала СБУ. Оперативники контррозвідки доставили її в Генеральну прокуратуру для процесуального оформлення затримання і свідчень. Проти Лукаш відкриті кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу. Крім злочинів режиму Януковича, її підозрюють у розкраданні 2,5 млн гривень з держбюджету.

Народний депутат від Опозиційного блоку, мільйонер Вадим Новинський вніс встановлений судом заставу за заарештовану Олену Лукаш.

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою екс-міністра юстиції України Олени Лукаш. У той же час суд визначив як альтернативу міру запобіжного заходу у вигляді звільнення під заставу в розмірі 5 мільйонів 115 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-