В Україні запрацював соцпроект з вивчення англійської

В Україні запрацював соцпроект з вивчення англійської

Укрінформ
Соціальний проект з вивчення іноземних мов "Lingva.Skills" (www.lingva.ua), що завдяки підтримці уряду виходить на національний рівень, оголошує старт масової кампанії з вивчення англійської.

Заради успішного входження в ЄС він готовий безкоштовно допомогти нею оволодіти всім українцям.

Про це заявив голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти України Станіслав Куценко на прес-конференції в Укрінформі.

"Наразі ситуація в Україні складається таким чином, що ми невпинним темпом інтегруємося до ЄС, до євроатлантичних структур, і українцям для повноцінної інтеграції потрібно знати мови. А статистика говорить про те, що українці всього на рівні 7% володіють іноземними мовами, зокрема англійською. Водночас по ЄС цей показник становить 50%, у деяких країнах - до 80-90%. Тож постає нагальна потреба запустити масовий проект з вивчення іноземної мови. У нашому випадку пропонується англійська. Зараз є спільна ініціатива, щоб на базі проекту "Lingva.Skills" спільно з урядом запустити масове навчання українців англійської мови", - підкреслив Куценко.

Він уточнив, що онлайн-платформа "Lingva.Skills" - це український авторський продукт, автор Віталій Зубков, проект є абсолютно безкоштовним для українців, започатковується на волонтерських засадах і кожен пересічний українець у містечку, в селищі просто з телефону, смартфону, планшета може ним скористатися, щоб вільно вивчати англійську мову.

"Рекомендую всім заходити на сайт lingva.ua або просто задавати в пошуку "Lingva.Skills", надсилати заявки у відповідній формі, і ми будемо вас реєструвати. Для цього вам достатньо просто мати е-mail. І я впевнений, що Україна заговорить англійською", - сказав Куценко.  

Читайте також: Гриневич каже, що найбільш конфліктне питання освітньої реформи - мовне

Він нагадав, що проект починався з працівників юстиції м.Києва - 50 співробітників навчалися за проектом "Lingva.Skills" на сайті lingva.ua - і показав свою успішність. Його запропонували для багатьох держслужбовців. Проект вже охопив багато соціальних категорій, зокрема внутрішньо переміщених осіб та  безробітних - завдяки співпраці з Держслужбою зайнятості. За час існування проекту, це трохи більше року, було подано 2,5 млн заявок. Загалом зараз навчаються понад 70 тис. учасників, які поступово реєструються на сайті відповідно до можливостей проекту. Дехто вже пройшов 2 рівні - А1, А2. Вже фактично допрацьований рівень В1. І головне, що ці рівні відповідають європейським стандартам. У "Lingva.Skills" вже є тисяча перших випускників, які отримали дипломи.  

"Ми вважаємо, що потенціал охоплення проекту - до 10 млн осіб. Це люди від 25-ти до 45-ти років. Але завдяки методиці змішаного навчання - тобто поєднання онлайн на lingva.ua та стандартних уроків - він дасть можливість охопити ледь не всі 46 мільйонів", - зазначив Куценко.

Водночас директор Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина висловила переконання, що цей проект завдяки зусиллям, які докладаюся урядом для ефективного виконання Угоди про асоціацію, допоможе зняти всі бар'єри для спілкування з Європою, для поліпшення торгівлі і бізнес-середовища в Україні та виконання зобов'язань в рамках Угоди. Вона закликала українців ефективно і активно користуватись цим ресурсом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-