В українських школах планують розширити вивчення китайської мови

В українських школах планують розширити вивчення китайської мови

Укрінформ
В Україні планують розширювати вивчення китайської мови на всіх рівнях середньої освіти - у початковій, середній та старшій школі.

Про це йшлося під час зустрічі директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України Андрія Шевцова з керівництвом спеціалізованих підрозділів Головного управління Інститутів Конфуція (Ханьбань) в Пекіні, інформує прес-служба МОН. 

 «Ми запропонували Інституту Конфуція створити спільну робочу групу, яка напише стандарти тестування для випускників спеціалізованих класів загальноосвітніх шкіл. З допомогою таких тестів ми зможемо ефективніше визначати та класифікувати рівень оволодіння учнями китайською мовою», - зазначив Шевцов.

Зазначається, що під час зустрічі сторони розглянули питання розробки навчальних планів та навчально-методичних комплексів, адаптації навчальних планів китайського зразка до українських стандартів, створення стандартизованих тестів з перевірки рівня знань.

«Щоб покращити та розширити нашу співпрацю, дуже важливим є створення в КНР нових українських культурних центрів. Спілкуючись з китайськими колегами, ми наголосили на необхідності започаткування такого центру насамперед в Харбіні», - підкреслив Шевцов.

Читайте також: Україна та Китай планують обмінюватися студентами педагогічних вишів

Сторони також обговорили можливості підвищення кваліфікації  китайських викладачів в українських вишах, а українських - у китайських. 

Щодо співпраці у сфері науки, зазначається в повідомленні, "пріоритетним є двостороннє керівництво науковими роботами та консультування українських аспірантів і докторантів, які проводять дослідження в галузі китайської філології, культурології, філософії, педагогіки тощо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-