МЗС Білорусі про Гриба: якщо не встежили батьки, не перекладайте

МЗС Білорусі про Гриба: якщо не встежили батьки, не перекладайте "з хворої на здорову"

Скрін
Укрінформ
Міністерство закордонних справ Білорусі викликало 31 серпня представника Посольства України Валерія Джигуна після заяв заступника глави МЗС України Олени Зеркаль про те, що Білорусь у справі зникнення Павла Гриба поводиться не як партнер.

Про це заявив прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик. 

"Неприйнятність подібних висловлювань і безперспективність погроз була доведена до радника-посланця Посольства України в Білорусі Валерія Джигуна, який був викликаний у МЗС нашої країни 31 серпня", - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар МЗС Білорусі зазначив, що з 29 серпня за запитом Посольства України правоохоронні органи Білорусі на всій території країни ведуть пошук українського громадянина Павла Гриба, а зібрана інформація узагальнюється і готується для передачі українській стороні.

За його словами, люди, на жаль, зникають із різних причин – і з власної волі або глупості, і внаслідок "зловмисних дій третіх сил", а якщо за 19-річною людиною не встежили її батьки і влада власної країни, то це ще не привід "перекладати з хворої голови на здорову".

"Точно не по-партнерськи через добу після офіційного прохання про допомогу звинувачувати в чомусь країну, яка без її відома була обрана місцем не то романтичного побачення, не то конспіративної зустрічі. Тим більше недоречно, користуючись справою П.Гриба як приводом, публічно погрожувати Білорусі, а через Білорусь ще і її партнерам по ЄАЕС - Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Росії – "нав'язати свої інтереси" в економічній сфері", - наголосили у відомстві.

Читайте також: Пошуки Павла Гриба: українські прикордонники відповіді з Білорусі досі не мають

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що Білорусь на словах поводиться як партнер, а насправді діє зовсім по-іншому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-