Мін'юст готує нові онлайн-послуги для підприємців та землевласників

Мін'юст готує нові онлайн-послуги для підприємців та землевласників

Укрінформ
Міністерство юстиції України готове за місяць запустити нові онлайн послуги на допомогу підприємцям та землевласникам.

Про це в Івано-Франківську на засіданні регіонального оперативного штабу з питань захисту прав агровласників повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

«За місяць ми запустимо послугу і можливість перевірки для підприємців і власників землі: це як онлайн реєстрація договору оренди на землю і перевірка прав на землю у двох реєстрах через онлайн послугу», - повідомив Петренко.

Він зауважив, що для цього є всі домовленості з Міністерством аграрної політики, яке взяло на себе «синхронізацію двох реєстрів: земельного кадастру та реєстру нерухомості».

Читайте також: Петренко каже, що на "бонуси" держвиконавцям не пішло жодної копійки з бюджету

За словами Петренка, Мін'юст відпрацьовує ще й третю новацію в режимі онлайн. Вона дозволить відстежувати власнику землі  та попереднім орендарям інформацію про будь-які дії, які відбуваються з землею. На думку міністра, це допоможе уникнути проблем з подвійною реєстрацією договору оренди.

«Коли реєстратор без належного пакету документів вчиняє дії щодо зміни права власності чи права користування землі, це - завершений склад злочину», - зазначив Петренко.

За його словами, в Україні близько 20 таких кримінальних проваджень вже передані до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-