Петренко каже, що на

Петренко каже, що на "бонуси" держвиконавцям не пішло жодної копійки з бюджету

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що з державного бюджету України не було використано жодної копійки на виплату винагороди державним виконавцям.

Про це він зазначив в ефірі каналу "112 Україна".

"Жодної копійки з державного бюджету не було сплачено на винагороду. Винагорода, яку отримує виконавець, а це 2% від суми, яка стягується з цього боржника, стягується з цього ж боржника. Умовно кажучи, людині чи підприємцю, який вам не платить борг, повідомляється, що він може добровільно виконати рішення суду. Якщо не виконує добровільно, тоді з нього стягується додатково 10%, і 2% від цієї суми йде виконавцю, який виконав усі необхідні дії", - пояснив Петренко.

 Він підкреслив, що "Україна за останні 20 років є країною з найнижчим рівнем виконання судових рішень: усього 3-5% судових рішень, які приймалися українськими судами, практично виконувалися".

Петренко нагадав, що в рамках судової реформи, яка була ухвалена минулого року, було прийнято кілька принципових позицій, як рекомендували Україні європейські партнери.

Серед таких, підкреслив Петренко, мотивація виконавця, який буде виконувати судове рішення, через винагороду.

"Це виключно винагорода за фактично виконану роботу. Вона не платиться з бюджету", -  зауважив міністр юстиції, наголошуючи, що тільки за 9 місяців дії закону, яким введена мотивація державним виконавцям, кількість виконаних судових рішень збільшилася втричі.

Читайте також: Уряд обмежив максимальну суму винагороди держвиконавцям

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про внесення змін до Порядку виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця, згідно з яким сума винагороди за одне провадження не може перевищувати 200 прожиткових мінімумів.

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію щодо отримання винагород 8 співробітниками Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України за два місяці в розмірі більше 23 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-