Уряд обмежив максимальну суму винагороди держвиконавцям

Уряд обмежив максимальну суму винагороди держвиконавцям

Укрінформ
Кабінет міністрів України ухвалив рішення Про  внесення змін до Порядку виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця, яким сума винагороди за одне провадження не може перевищувати 200 прожиткових мінімумів.

Відповідне рішення було ухвалене у середу на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так сталося, що деякі з виконавців, які найбільше виконували проваджень, отримали занадто високі винагороди. Це не є винагороди з державного бюджету, це є частина з тої суми, яку вони стягнули. І тому ми вирішили обмежити максимальну суму, яку може отримати як винагороду державний виконавець, сумою в розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб», -  зазначив заступник міністра юстиції Сергій Петухов на засіданні уряду, наголошуючи, що обмеження буде стосуватися кожного окремого провадження.

Петухов пояснив, що якщо стягнення складає  1 млрд грн, то винагорода державному виконавцю не буде складати 2%,  а максимум 200 прожиткових  мінімумів для працезданих осіб, що на 2017 рік це складає 308 тисяч гривень.

Читайте також: У Мін'юсті пояснили, що "премію" держвиконавцям платять із стягнутих боргів

Також заступник міністра юстиції нагадав, що з введенням винагороди державним виконавцям за 9 місяців утричі збільшилася кількість виконавчих проваджень, які були завершені.

Як повідомлялося, деякі ЗМІ поширили інформацію щодо отримання винагород 8 співробітниками Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України за два місяці в розмірі більше 23 мільйонів гривень.

У Мін'юсті зазначили, що винагорода державним виконавцям Міністерства юстиції не є премією та не потребує додаткових витрат Державного бюджету, а виплата винагороди державному виконавцю здійснюється в межах і за рахунок відповідних надходжень до спеціального фонду державного бюджету, що формується з коштів виконавчого збору, стягненого державними виконавцями з боржників, і не потребує додаткових витрат Державного бюджету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-