Спілка журналістів: рівень агресії щодо медійників зростає

Спілка журналістів: рівень агресії щодо медійників зростає

Дослідження
Укрінформ
Ступінь прояву агресії до журналістів при виконанні ними професійних обов’язків зростає. 

Про це заявили 56,6% журналістів, які взяли участь в он-лайн опитуванні, проведеному в липні-серпні з ініціативи Національної спілки журналістів України, повідомили Укрінформу в НСЖУ. 

Так, на запитання: “Яким чином змінився за останні 3 роки ступінь прояву агресії до журналістів при виконанні ними своїх професійних обов’язків?», на значне збільшення агресії вказали 26,3% опитаних, а позицію «скоріше збільшився» позначили 30,3%. 

Зазначається, що більшість журналістів у анкетах вказують, що проблеми агресії містяться не у поведінці самих журналістів, а виникають через зацікавленість певних кіл або груп. Натомість правоохоронні органи демонструють неспроможність до розслідування не тільки злочинів проти журналістів, а й загалом до протистояння хвилі злочинності в державі. 

За словами голови НСЖУ Сергія Томіленка, результати опитування ще раз підтверджують, що безпека журналістів та безкарність за злочини проти них є назрілою проблемою у медіасередовищі. При цьому влада і правоохоронні органи демонструють байдуже ставлення до неї. 

“Ми в НСЖУ вважаємо, що влада і правоохоронці мають публічно звітувати перед громадськістю за розслідування злочинів проти журналістів, адже відсутність справедливості, системна безкарність – це пряма відповідальність правоохоронців”, – наголосив Томіленко. 

Читайте також: В ОБСЄ прокоментували видворення російської пропагандистки

Дослідження проводилося методом он-лайн опитування за суцільною вибіркою членів НСЖУ та базами співробітників Укрінформ, Інтерфакс та інших медійних інституцій. Протягом двох тижнів були опитані в он-лайн режимі члени НСЖУ різних років вступу. Для обробки були відібрані за допомогою комп’ютерної програми 120 анкет. Опитування проводилося анонімно.

Фото: telekritika

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-