Лутковська просить в омбудсмена РФ допомоги у пошуках Павла Гриба

Лутковська просить в омбудсмена РФ допомоги у пошуках Павла Гриба

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась з листом до омбудсмена в РФ Тетяни Москалькової з проханням перевірити факт затримання правоохоронними органами Росії зниклого на території Білорусі 19-річного українця Павла Гриба.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Прошу Вас перевірити інформацію про факт затримання Павла Гриба, правових підставах затримання, про його місцезнаходження, умови тримання і стан його здоров’я", – йдеться у листі Лутковської.

За її словами, той факт, що у батьків Павла Гриба відсутня будь-яка інформація про те, у якій установі перебуває їхній син і на яких підставах, викликає серйозну занепокоєність.

Як повідомляв Укрінформ, раніше батько викраденого Павла Гриба, екс-співробітник ДПСУ Ігор Гриб заявив, що досі не має жодної офіційної інформації про долю свого сина, а за неофіційною - він знаходиться у СІЗО в російському Краснодарі.

За словами батька, вдалось з'ясувати, що дівчина, яка спілкувалась з його сином, підтвердила, що саме ФСБ змусила її викликати Павла на територію Білорусі.

Читайте також: Викрадений у Білорусі Павло Гриб може бути в краснодарському СІЗО - батько

Павло Гриб 24 серпня 2017 року поїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах, без особистого знайомства. Павло мав повернутися того ж дня, однак зник.

На території Білорусі батько з'ясував, що Павло Гриб перебуває у розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором є ФСБ РФ по Краснодарському краю в м.Сочі.

Прокуратура в Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення 19-річного громадянина України Павла Гриба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-