Викрадений у Білорусі Павло Гриб може бути в краснодарському СІЗО - батько

Викрадений у Білорусі Павло Гриб може бути в краснодарському СІЗО - батько

Укрінформ
Батько викраденого у Білорусі 19-річного українця Павла Гриба наразі не має жодної офіційної інформації про долю свого сина, а за неофіційною - він знаходиться у СІЗО в російському Краснодарі.

Про це Ігор Гриб, який є колишнім співробітником Державної прикордонної служби України, сказав в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Офіційної інформації, на жаль, ніякої немає. За неофіційною - ми дізнались, що він може утримуватись в СІЗО міста Краснодар. Тому я звертаюсь до всіх небайдужих, хто є у Краснодарі, там його шукати", - закликав він.

За словами батька, вдалось з'ясувати, що дівчина, яка спілкувалась з його сином, підтвердила, що саме ФСБ змусила її викликати Павла на територію Білорусі. Гриб зауважив, що він знав, що син спілкується з цією дівчиною, але не бачив у цьому загрози. "Я особисто з нею не спілкувався, з нею не розмовляв, і давати оцінку її діям зараз не хочу. Мета викрадення для мене незрозуміла", - зауважив Гриб, додавши, що не розуміє, чим його син міг зацікавити спецслужби РФ. "Для мене це загадка", - заявив він. 

Читайте також: ЗМІ: українець Гриб знаходиться у краснодарському ФСБ

Як повідомляв Укрінформ, екс-співробітник ДПСУ Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його сина Павла під час візиту до Білорусі.

Павло Гриб 24 серпня 2017 року поїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах, без особистого знайомства. Павло мав повернутися того ж дня, однак зник .

На території Білорусі батько з'ясував, що Павло Гриб перебуває у розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором є ФСБ РФ по Краснодарському краю в м.Сочі.

Прокуратура в Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення 19-річного громадянина України Павла Гриба.

Український консул у Мінську Олександр Новосьолов повідомив, що Гриба немає серед затриманих або заарештованих в білоруських СІЗО. 

Посольство України в Республіці Білорусь 28 серпня передало ноту до МЗС Білорусі щодо встановлення місце знаходження Гриба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-