Заступник мера Ірпіня за “дерибан” бюджету отримав підозру

Заступник мера Ірпіня за “дерибан” бюджету отримав підозру

Укрінформ
Прокуратура Київської області повідомила першому заступнику Ірпінського міського голови про підозру в тому, що спільно з міським головою та іншими особами здійснили розкрадання бюджетних коштів на десятки мільйонів гривень.

Про це повідомила прокуратура Київської області.

"Сьогодні, 28 серпня, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру першому заступнику Ірпінського міського голови Христюку Д.В., який діючи у злочинній організації разом з Ірпінським міським головою Карплюком В.А. та іншими встановленими слідством особами, вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини з метою розкрадання бюджетних коштів і земель на території міста Ірпеня, що складає десятки мільйонів гривень збитків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дії посадової особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненого у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення вчиненому у складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Читайте також: ГПУ прийшла з обшуками в компанії Фірташа

Також повідомляється, що в прокуратурі області вже допитали Хрисюка як підозрюваного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-