Ідеєю цьогорічного параду була участь союзників України — Порошенко

Ідеєю цьогорічного параду була участь союзників України — Порошенко

Укрінформ
Ідеєю цьогорічного параду до Дня Незалежності була участь наших союзників, які підтримують Україну в боротьбі з російською агресією.

Про це Президент Петро Порошенко сказав під час виступу на урочистих зборах з нагоди 50-річчя Світового конгресу українців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більшість з вас 24 серпня мали можливість бути разом з нами на майдані Незалежності і бачити наш військовий парад. Ідея цього параду нинішнього року була дуже чітка і зрозуміла. Ми не просто продемонстрували сильну новонароджену українську армію, українських героїв - добре навчених, добре одягнених, добре озброєних, і патріотичних, ми це демонстрували й раніше. Ідеєю цього параду було, щоб уперше в історії України Майданом Незалежності, Хрещатиком йшли наші союзники, партнери, які підтримують Україну зараз у боротьбі з російською агресією. І ніколи це не було так важливо і символічно", - заявив глава держави.

Читайте також: Порошенко подякував Мацеревичу за особисту присутність на параді

Він нагадав, що цьогоріч у центрі Києва пліч-о-пліч з українськими військовими пройшли підрозділи збройних сил США, Великої Британії, європейських країн-членів НАТО, Молдови і Грузії, символізуючи єдність з усім світом.

Президент також наголосив, що зорганізувати цю єдність було б складніше без допомоги Світового конгресу українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-