Перші танки

Перші танки "Оплот" надійдуть в армію вже цього року - Порошенко

Укрінформ
Перші танки "Оплот" надійдуть до Збройних сил України уже цього року.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на відкритті виставки озброєння та військової техніки на Хрещатику у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Освоєно виробництво новітніх танків "Оплот". Я чув, що у нас вони вироблялися раніше, але в повному обсязі ішли на експорт. Бо в української армії не було грошей, щоб закупити танки найсучасніші і озброїти ними ЗСУ. Ми внесли зміни до Державного бюджету і перші танки "Оплот" виробництва Харківського бронетанкового заводу ім. Малишева надійдуть до українських Збройних сил уже цього року", - сказав Президент.

За його словами,  це "відповідь на побажання українських танкістів".

Читайте також: Україна має вивести своє озброєння на рівень ХХІ століття - Президент

Водночас Порошенко пообіцяв, що наступного тижня частина представлених на виставці озброєнь та військової техніки відбуде на лінію зіткнення. Це, зокрема, танки, самоходні артилерійські установки, бронетранспортери, зенітно-ракетні комплекси.

Решта машин буде зарахована в резерв або використовуватиметься у військових навчальних закладах, деякі - ще завершуватимуть процедуру випробовувань.

Президент також додав, що цього року на озброєння українського війська прийнято 22 одиниці сучасного озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-