Україна має вивести своє озброєння на рівень ХХІ століття - Президент

Україна має вивести своє озброєння на рівень ХХІ століття - Президент

Укрінформ
Україна розпочинає програму збройно-технічного осучаснення армії.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у середу на відкритті виставки озброєння та військової техніки на Хрещатику, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Український оборонний комплекс був дуже тісно пов'язаний з постачанням комплектуючих із Росії. Вони думали поставити нас на коліна, але ми розробили програму імпортозаміщення, яка позбавляє нашу оборонку залежності від постачання комплектуючих з Росії - країни агресора.  Тепер ми розпочинаємо нову програму - програму збройно-технічного осучаснення армії", - сказав Президент.

За його словами, на першому етапі програми імпортозаміщення було задіяно сотні українських державних і приватних підприємств майже з усіх регіонів України в основному для ремонту уже вживаної чи пошкодженої техніки, оскільки це було вкрай необхідно, щоб задовольнити перші потреби армії.

"Спочатку ми, звичайно, ремонтували те, що вже було у вжитку чи ушкоджено, чи внаслідок безгосподарності доведено до небоєздатного стану, спускали з конвеєрів фізично хоча й нові, але технічно застарілі види техніки, прийняті на озброєння ще за радянських часів. Ми мусили пройти цей складний етап, щоб швидко задовольнити першочергову потребу", - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко відкрив виставку озброєння та військової техніки на Хрещатику

Тепер, за його словами, розпочинається програма збройно-технічного осучаснення армії і Україна має вивести наше озброєння на рівень ХХІ століття.

"Перед науковцями, конструкторами, керівниками оборонних підприємств постають важливі завдання щодо розробки та налагодження виробництва нового ракетного озброєння, комплексів крилатих ракет, сучасних зразків артилерійських систем, сучасних зразків високоточних боєприпасів, безпілотних літальних апаратів ударного типу, комплексів радіоелектронної боротьби, контабатарейних радарів, засобів космічної розвідки тощо", - підкреслив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-