Червоний хрест розшукує 640 зниклих безвісти на Донбасі

Червоний хрест розшукує 640 зниклих безвісти на Донбасі

Укрінформ
Станом на 22 серпня в Україні МКЧХ має 640 відкритих справ щодо зниклих безвісти осіб в Україні як на підконтрольній українській владі території, де не ведеться збройний конфлікт, так і на непідконтрольних територіях. 

Про це повідомила заступник координатора МКЧХ Відділу захисту населення з питань зниклих безвісти Мар'яна Чакон Лосано під час спілкування з журналістами в офісі МКЧХ. 

"На сьогодні в нас 640 відкритих справ (щодо зниклих безвісти на Донбасі - ред.), сім'ї досі не знають, що сталося з їх родичами", - сказала Чакон Лосано.  

Вона поінформувала, що, за приблизними підрахунками МКЧХ, кількість зниклих осіб, за даними на передостанній тиждень серпня 2017 року, - від 1000 до 1500.  

"За нашими підрахунками кількість таких осіб - від 1000 до 1500. Ми відкрили 1400 запитів на відстеження зниклих безвісти. Всі ці випадки мають різний контекст та різні причини", - пояснила Чакон Лосано.

Читайте також: МЗС: на Донбасі за півроку загинули понад 400 цивільних - на 60% більше, ніж торік

Однак вона зазначила, що 1500 справ не можна вважати остаточною цифрою, оскільки в Україні немає точної бази даних зниклих осіб на окупованих територіях і на підконтрольних українській владі територіях. До того ж, за її словами, в різних державних структурах, таких як поліція, де є власна база даних, ці цифри різняться.

Заступник координатора МКЧХ Відділу захисту населення з питань зниклих безвісти зауважила, що більшість серед зниклих безвісти - чоловіки віком, у середньому, сорок років. За її словами, прикметно, що найбільше запитів до МКЧХ подають саме жінки, родички зниклих. 

"По Україні 67% зниклих безвісти є чоловіками, середній вік яких - 40 років. Ми не бачимо відчутної різниці між цивільними та військовими особами. Найбільше запитів на пошуки родичів, це 91%, складають жінки", - пояснила заступник координатора МКЧХ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-