На День Незалежності у Раді відкриють Музей парламентаризму

На День Незалежності у Раді відкриють Музей парламентаризму

Укрінформ
У Верховній Раді під час урочистостей до Дня Державного Прапору та Дня Незалежності відбудеться відкриття виставки «Шлях Держави. Символи відродження», яка започатковує Музей українського парламентаризму.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради. 

«В експозиції, яка започатковує Музей українського парламентаризму, буде представлено унікальні документи та артефакти української історії від періоду Української Народної Республіки до незалежної України. Окрім цих експонатів, на виставці буде також презентовано оригінальний лист за підписом Симона Петлюри - першого Президента УНР у вигнанні, а також грамоту про складення повноважень Державним центром УНР, документи 1917-1921 років, архівні матеріали, періодику тих часів, фотографії, скульптурні зображення», - йдеться у повідомленні.

Окремий акцент експозиції буде зроблено на документах радянських спецслужб на зразок донесення «Про засідання петлюрівської молоді в Польщі» під грифом «цілком таємно». Розсекречені матеріали свідчать про те, наскільки ретельно відслідковувалось політичне й громадське життя українських емігрантів.

Під час виставки «Шлях Держави. Символи відродження» також демонструватиметься документальна добірка на основі оригінальних кінохронік ключових моментів української історії ХХ ст. та відеоцитати зі спогадів безпосередніх учасників подій 22 серпня 1992 року - Леоніда Кравчука та Левка Лук'яненка.

Читайте також: У Кличка розповіли, як столиця святкуватиме День Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, у столиці України заплановано велику кількість мистецьких і спортивно-розважальних подій впродовж чотирьох днів з 22 по 26 серпня, зокрема, це забіг у вишиванках, вітрильна регата, етнічний ярмарок, виставки сучасного озброєння та військової техніки тощо.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-