Справу Насірова можуть передати до суду вже у вересні - Ситник

Справу Насірова можуть передати до суду вже у вересні - Ситник

Укрінформ
Справу відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова буде передано до суду вже у вересні, якщо ознайомлення з нею триватиме такими ж темпами, як зараз. 

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв'ю виданню Unsider.

"Можливо, ви зараз зустріли в коридорі Романа Насірова, бо він у нас кожен день – знайомиться з матеріалами справи... Я не присутній при цьому процесі, але я знаю, що читає по 4 томи в день", - сказав Ситник. 

За його словами, якщо ознайомлення з матеріалами справи йтиме такими ж темпами, як зараз, то НАБУ вже у вересні передасть справу до суду.

У відповідь на репліку, що НАБУ заявляло про намір зробити це у червні, Ситник зауважив, що це залежить не від нього, а від того, коли сторона захисту ознайомиться з матеріалами справи. 

"Я так сказав (що справу передадуть до суду в червні - ред.), бо адвокати Насірова заявляли, що це не справа, а гора мотлоху, і ми хочемо її швидше передати до суду, а зараз виявилось, що є що почитати", - зазначив директор НАБУ. 

Коментуючи арешт великої кількості майна у справі Насірова, Ситник зауважив, що завдання слідчого - не тільки збирати докази і встановлювати винувата чи невинувата особа, а й вжити заходів для відшкодування заподіяної шкоди. 

"Це в основному проводиться шляхом накладення арешту на майно і є одним із наших пріоритетів. Нещодавно ми мали зустріч із головою Нацагентства з розшуку і управління активами Антоном Янчуком. Якраз у нас на стадії підписання меморандуму про співробітництво між нашими службами і, я сподіваюся, що певне майно ми вже найближчим часом передамо їм для реалізації, для зарахування на користь держави", - повідомив Ситник.

Як повідомлялося, 2 березня детективи НАБУ вручили підозру главі ДФС Насірову у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що протягом 2015-2016 років він, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр», що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

Читайте також: ЄСПЛ розгляне заяву Насірова на НАБУ і САП "за першої можливості"

7 березня суд заарештував Насірова на два місяці з можливістю застави у 100 млн гривень. 16 березня його звільнили з Лук'янівського СІЗО після внесення застави. Пізніше запобіжний захід продовжили.

28 липня в НАБУ заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно Насірова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-