Розенблат може на необмежений час виїхати до ФРН - прокурор

Розенблат може на необмежений час виїхати до ФРН - прокурор

Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат має посвідку на необмежений час проживання у ФРН, але не має громадянства Німеччини.

Про це на засіданні Солом'янського районного суду Києва сказав прокурор Максим Кравченко, посилаючись на інформацію посольства ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інформація посольства Федеративної Республіки Німеччини свідчить про те, що пан Розенблат не є громадянином Німеччини... і  станом на дату підготовки цієї інформації мав посвідку на необмежений час проживання в даній країні», - сказав прокурор.

За його словами, депутат зареєстрований у місті Дортмунд (Німеччина).

На думку прокурорів, ця інформація підтверджує наявність ризиків виїзду Розенблата за кордон і переховування від слідства.

Читайте також: Детектив розказав у суді, як Поляков відкручується від браслета

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Солом'янський райсуд розглядає клопотання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури продовжити запобіжний захід у частині строку дії покладених на Розенблата обов'язків.

Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобуванні бурштину.

Детективи НАБУ затримали його охоронця під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт.

18 липня Солом'янський суд призначив йому заставу в 7 млн грн. Також суд зобов'язав його носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Крім того, депутата зобов'язали здати закордонний паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-