Детектив розказав у суді, як Поляков відкручується від браслета

Детектив розказав у суді, як Поляков відкручується від браслета

Укрінформ
Солом’янський районний суд оголосив перерву до 14:00 31 серпня в розгляді клопотання прокурорів САП щодо стягнення з нардепа Максима Полякова застави у розмірі 304 тисячі гривень у дохід держави у зв’язку з невиконанням ним зобов’язання носити електронний браслет.

Про це оголосила суддя, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перерва була оголошена через участь судді у розгляді іншої справи.

Під час сьогоднішнього засідання суд  допитав свідка — детектива Іллю Статуру. Він брав участь у двох спробах одягти на Полякова електронний браслет. За його свідченнями, обидва рази депутат відмовлявся одягти браслет, посилаючись на конституційні норми, що унеможливлюють виконання таких процесуальних дій з огляду на статус Полякова як народного депутата. У свою чергу його адвокати стверджували, що обидва рази була порушена процедура, передбачена положенням про застосування електронного засобу контролю. Згідно з цією процедурою, за їх словами, одягати браслет має детектив, а не співробітник поліції, і така дія має відбуватись за місцем прописки чи постійного проживання. Окрім того, адвокати зазначали, що втретє Поляков викликався 14 серпня в м. Черкасах для виконання ухвали суду, “на цей раз процедура була виконана належним чином”, проте виникла інша обставина, яка унеможливлювала виконання в цій частині ухвали суду — на цей час депутат знявся з реєстрації в Умані.

Читайте також: Адвокат заявляє, що Поляков зі скаргою на браслет дійде до ЄСПЛ

Зі свого боку прокурори стверджували, що такими діями Поляков навмисно перешкоджає виконанню ухвали суду в частині носіння браслету.

Як повідомлялося, сьогодні суд  продовжив розгляд клопотання щодо стягнення з Полякова застави в дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня. Тоді суд визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави з обов'язком носіння електронного браслета, а також зобов'язав депутата прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та до суду, не виїздити за межі Києва та Умані без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця перебування, здати на зберігання всі паспорти. Народний депутат заставу вніс, однак виконувати судове рішення в частині носіння електронного браслета і здачі паспорту публічно відмовився.

Детективи НАБУ 19 червня затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів Полякова та Борислава Розенблата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-