Адвокат заявляє, що Поляков зі скаргою на браслет дійде до ЄСПЛ

Адвокат заявляє, що Поляков зі скаргою на браслет дійде до ЄСПЛ

Укрінформ
Захист народного депутата Максима Полякова планує звернутись у серпні-вересні до Європейського суду з прав людини із скаргою на порушення прав депутата при обранні йому запобіжного заходу.

Про це Укрінформу повідомив адвокат депутата Ярослав Білявський.

“Тепер у нас є повністю сформована справа для подачі у Європейський суд. Я думаю, це (подача скарги у ЄСПЛ) може відбутись вже в кінці серпня - на початку вересня”, - заявив він. 

Білявський також зазначив, що відмова Апеляційного суду Києва відкривати апеляційне провадження на ухвалу Солом'янського райсуду про обрання Полякову запобіжного заходу в частині зобов'язання носити електронний браслет і здати паспорти вичерпує можливість захистити права депутата в рамках національного судочинства. “Нам необхідна була ця відмова, щоб сформувати справу для подачі у Європейський суд. Нам необхідно було довести, що ми вичерпали всі засоби національного судочинства в Україні”, - пояснив адвокат.

Читайте також: Суд відмовився розглядати скаргу Полякова на браслет

Як повідомлялось, в четвер Апеляційний суд відмовив Полякову у відкритті провадження за скаргою на обраний йому запобіжний захід в частині зобов'язання носити електронний браслет і здати паспорти.

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. 11 липня Верховна Рада позбавила його недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня Полякову вручили підозру.

21 липня Солом'янський районний суд Києва визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тис. грн з обов'язком носіння електронного браслета. Суд також зобов'язав депутата здати всі паспорти. Народний депутат заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета публічно відмовився.

26 липня Поляков заявив, що його адвокат подав скаргу до Апеляційного суду Києва з проханням скасувати ухвалу Солом'янського районного суду Києва від 21 липня в частині покладення на Полякова процесуальних обов'язків носити електронний браслет та здати на зберігання всі паспорти громадянина України для виїзду за кордон.

У свою чергу САП направила в суд подання щодо стягнення застави Полякова в дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-