Кремль використав лист Януковича для прикриття агресії в Криму - Сергеєв

Кремль використав лист Януковича для прикриття агресії в Криму - Сергеєв

Фото
Укрінформ
Екс-постпред України при ООН Юрій Сергеєв констатує, що Росія використала звернення екс-президента Віктора Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну для легітимізації агресії Росії в Криму в 2014 році.

Про це він сказав під час допиту як свідка на засіданні Оболонського райсуду Києва у справі про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вона (заява Януковича - ред.) була використана в політичних цілях і було намагання використати як юридичне пояснення російської інтервенції в цілій послідовності їхньої логіки доказу, що це ніяка не агресія, що це необхідний захист своїх людей”, - сказав Сергеєв, відповідаючи на запитання, до яких наслідків призвело відповідне звернення Януковича.

"Її (заяву Януковича до Путіна - ред.) використали для легітимізації своїх дій. Його (Януковича - ред.) використали як начебто легітимного президента", - сказав Сергеєв.

Читайте також: Сергеєв розказав, як Росія викручувалася в ООН, пояснюючи нашестя "зелених чоловічків"

Окрім того, він зазначив, що це звернення протидіяло позиції делегації України на засіданні Ради безпеки ООН 3 березня 2014 року. Тоді делегація вибудовувало позицію, що на території України має місце акт агресії Росії проти України.

Також на запитання держзахисника екс-президента Януковича Віталія Мешечка до Сергеєва, що йому відомо про спроби замаху на Януковича 22-24 лютого 2014 року, екс-постпред України при ООН відповів: "Тільки з української преси, більше нічого".

Як повідомлялося, у березні 2014 року на засіданні Радбезу ООН представник РФ Віталій Чуркін зачитав звернення Януковича, в якому той просив Путіна "використати збройні сили РФ" на території України. Офіційна фотокопія цієї заяви Януковича від ООН була отримана Генеральною прокуратурою України і долучена до справи про держзраду Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-