У МІП прокоментували фейк про ракети КНДР з українськими двигунами

У МІП прокоментували фейк про ракети КНДР з українськими двигунами

Укрінформ
Російська влада розпочинає проти України чергову інформаційну атаку за сценарієм скандалу з нібито постачанням автоматизованих станцій радіотехнічної розвідки "Кольчуга" до Іраку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України із фракції БПП, радника міністра інформаційної політики Олександр Бригинець, коментуючи повідомлення у ЗМІ про те, що міжконтинентальні ракети Північної Кореї нібито мають українські комплектуючі.

"Україна надала КНДР ракетні двигуни для ядерних міжконтинентальних ракет, які тепер погрожують навести на США - активно пишуть деякі ЗМІ. Це вам не нагадує інформаційну хвилю про поставки Україною "Кольчуг" хусейнівському Іраку? Звичайно, в Іраку нічого й близько не знайшли... Як дві краплі води (тоді чимало хто, в тому числі адміністрація США, повірили в це, Кучма став ізгоєм, ізольованим від спілкування зі світовим політикумом, Кремль розв'язав собі руки для посилення тиску на ізольовану Україну", - зазначив політик.

Він додав, що нині російський президент Володимир Путін намагається повторити таку інформаційну кампанію проти України. "Здається, Путін хоче повторити фінт. Сподіваюсь, світ готовий до таких трюків", - наголосив Бригинець.

Читайте також: На Банковій спростували фейк із РФ про зрив зустрічі Порошенка й Грібаускайте

Як повідомляв Укрінформ, американська газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Елемана та секретні оцінки американських спецслужб повідомила, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з так званого чорного ринку, ймовірно, від українського заводу "Південмаш", який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

Згодом секретар РНБО Олександр Турчинов спростував це повідомлення, наголосивши, що Україна завжди дотримується всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї.

У державному підприємстві "Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова" також заявили, що не постачали до Росії ні ракети, ні їхні деталі, у тому числі ракетні двигуни, а також не мають жодного зв’язку з ракетними програмами Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-