ЗСУ переймають багато стандартів безпеки НАТО – канадський інструктор

ЗСУ переймають багато стандартів безпеки НАТО – канадський інструктор

Укрінформ
Українське військове командування звернулося до Канади із проханням допомогти у запровадженні в ЗСУ стандартів безпеки НАТО.

Про це в інтерв’ю Армійським новинам розповів майор Кріс Хартвік, який курує один із навчальних курсів в рамках канадської тренувальної місії в Україні UNIFIER.

«Дехто може поцікавитися, чому ми застосовуємо в Україні наші стандарти безпеки, але це насправді одне із прохань, яке ми отримали від ЗСУ. Вони хочуть перейняти більше натівських стандартів безпеки і їх керівництво прагне якомога більше навчитися у цьому питанні від Канади та США», - розповів Хартвік.

За його словами, відсутність в Збройних силах України окремого підрозділу із військовими інструкторами створює певні проблеми для канадських тренувань. «На відміну від нас ЗСУ не мають стандартизованих тренувальних підрозділів. Багато їх інструкторів ніколи не прослуховували курсів про те, як треба проводити навчання або організовувати стрільби», - зазначив канадський військовий.

Читайте також: Запад-2017: Муженко припускає, що Росія знову задіє практику "ихтамнет"

Він додав, що в Канаді розроблені суворі правила безпеки для військових тренувань, «але ЗСУ діють інакше».

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-