Запад-2017: Муженко припускає, що Росія знову задіє практику

Запад-2017: Муженко припускає, що Росія знову задіє практику "ихтамнет"

Укрінформ
Російсько-білоруські навчання "Запад-2017" є спробою тиску не лише на Україну, а і на країни-члени НАТО, в першу чергу, на країни Балтії і Польщу.

Про це заявив в інтерв'ю LIGA.net начальник Генерального штабу Збройних Сил України - Головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

"Це спроба тиску, причому не лише на Україну, а й на країни-члени НАТО. В першу чергу, маються на увазі держави Східної Європи: країни Балтії і Польща", - заявив Муженко, коментуючи навчання "Запад-2017".

За його словами, саме тому НАТО вирішило посилити своє угруповання в регіоні на цей період: "Відтак це перша загроза, яка може виникнути, і можливість дестабілізації ситуації".

Муженко вказав на те, що створення військового угруповання на території Білорусі під час навчань "має наступальний характер". Також у Генштабі України не виключають такого варіанта, що "під виглядом навчань Запад-2017 у Білорусі будуть створені передові бази озброєння і військової техніки, що дасть РФ можливість у разі необхідності в короткі терміни створити нові угруповання".

Читайте також: РФ може залишити свою армію у Білорусі після навчань “Захід-2017” - НАТО

"Активна фаза навчань планується на період з 14 по 20 вересня. Спочатку заявлялося про чисельність російського угруповання до 3 тисяч - зараз ми бачимо, що йдеться вже про 5 тисяч. А реально, я думаю, це угруповання буде значно більше. За принципом "ихтамнет". Тим більше, що самі навчання Запад-2017 не обмежуються територією Білорусі, планується комплекс навчань: створення відповідних угруповань, передислокація військових частин, і на території Російської Федерації у тому числі, і уздовж кордону з Україною", - заявив Муженко.

Коментуючи запевняння президента Білорусі про те, що з території РБ не буде загрози для України, начальник Генштабу заявив таке: "Ми військові люди, ми розглядаємо різні варіанти і маємо бути готові до кожного з них залежно від ситуації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-