Проект

Проект "Стіна: Слободян каже, що прикордонникам не висували обвинувачень через гроші

Укрінформ
Генпрокуратура України не висувала жодних обвинувачень прикордонникам у справі про розтрату бюджетних коштів на проект "Стіна".

Про це заявив у понеділок помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент жодні підозри чи жодні обвинувачення відносно посадових осіб Держприкордонслужби не озвучувались... і їх не повинно бути", - сказав Слободян.

Він уточнив, що у питанні розтрати коштів не йдеться про співробітників Держприкордонслужби безпосередньо. "Прикордонники не виконують ніяких робіт, у нас є 11 генпідрядників, які займаються реалізацією цього проекту. У даному випадку йшлося про взаємовідносини генпідрядників з підрядниками і про їх фінансові проблеми", - зауважив помічник голови Держприкордонслужби.

Слободян також додав, що проект «Стіна», який передбачає будівництво оборонних споруд на кордоні з Росією, на сьогодні профінансовано на 15%.

"Загалом, за планом облаштування, який був затверджений у 2015 році, на будівництво планувалось виділити близько 4 млрд. гривень. На даний момент стан фінансування складає близько 15 відсотків. Поки це ті кошти, які ми реально отримали  на 1 січня 2017 року, вони склали 600 мільйонів гривень. Сума у 500 млн гривень - це очікувана сума, яка може бути виділена впродовж цього року", - сказав помічник голови Держприкордонслужби.

За його словами, на сьогодні на рахунки Держприкордонслужба отримала 88 млн гривень, і 69 млн з них вже витрачено на інженерно-технічні засоби захисту кордону.

На ті кошти, які будуть виділені, ми плануємо завершити будівництво у Харківській області, активізувати будівництво у Луганській та Чернігівській областях, сказав Слободян.

Він повідомив, що у зв'язку з істотним недофінансуванням проекту терміни реалізації проекту "Стіна" були продовжені з 2018 по 2020 рік.

Як повідомлялося, Генпрокуратура розслідує факт розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму понад 100 млн грн під час будівництва українсько-російського державного кордону, або так званого проекту "Стіна". 

Читайте також: Проект "Стіна" обійдеться прикордонникам цьогоріч у півмільярда

ГПУ спільно зі Службою безпеки України було виявлено злочинну схему розтрати, з подальшим привласненням бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час проведення закупівель товарів, робіт та послуг в інтересах Державної прикордонної служби України.

Раніше новий голова Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив, що розраховує витратити на проект "Стіна" в 2017 році близько 500 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-