Депутатські санаторії

Депутатські санаторії "спокусили" лише чотирьох нардепів - КВУ

Укрінформ
Всеукраїнське громадське об’єднання “Комітет виборців України” закликає виставити на продаж заклади і бази відпочинку, що перебувають в сфері управління Верховної Ради, через небажання депутатів відпочивати у них.

Про це йдеться у повідомлені на сайті КВУ.

За даними, отриманими КВУ від Апарату парламенту, за поточний рік у зазначених закладах відпочили разом із сім’ями 4 народних депутатів Ради 8-го скликання та 6 депутатів попередніх скликань. Апарат ВР повідомив, що наразі в сфері управління парламенту перебувають такі заклади: державні підприємства «Пансіонат матері та дитини «Таврійські зорі» та «Готельно-оздоровчий комплекс «Затока», що розташовані в м. Скадовськ Херсонської області, а також бази відпочинку «Конча-Заспа» та «Пуща-Водиця» в м. Києві.

Читайте також: Нинішня Рада встановила "абсурдний рекорд" – КВУ

«Державні санаторії Верховної Ради є рудиментом минулого, із яким давно час попрощатися. Більшість депутатів ніколи в них не відпочивали, а тому утримання відповідних закладів є недоцільним. Готельні комплекси, санаторії, пансіонати ВР мають продані на відкритому конкурсі», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Комітет виборців зазначає, що до 2014 року фінансування санаторіїв Апарату ВР здійснювалося з держбюджету. Так, у 2012 році за статтею держбюджету «Фінансова підтримка санаторно-курортного комплексу Управління справами ВРУ» було передбачено 87 млн грн, у 2013 році – 88 млн грн, у 2014 році – 3,5 млн грн (з урахуванням спеціального фонду). Однак у 2014 році було внесено зміни до постанови Кабінету міністрів №501 від 16 травня 2011 року, якими було скасовано відповідне фінансування з метою економного використання державних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-