Кіберполіція назвала слабкі місця у законах

Кіберполіція назвала слабкі місця у законах

Укрінформ
Станом на сьогодні в Україні законодавство у сфері боротьби з кібезагрозами не сформовано на достатньому рівні.

Про це в інтерв'ю «Главкому» заявив глава кіберполіції Сергій Демедюк. 

«Законодавство України у цій сфері не сформовано на достатньому рівні. До цього часу у нас в країні не визначені конкретні професійні терміни - що таке «кіберзлочин», що таке «кіберпростір» і так далі - всі слова з приставкою «кібер», - уточнив Демедюк.

Він зазначив, що наразі в Україні кіберполіція працює на засадах, передбачених у Конвенції про кіберзлочинність, «яку Україна ратифікувала, правда, не в повному обсязі».

«Наша основна мета - добитись від Верховної Ради, щоб вони все-таки імплементували на 100% цю конвенцію. Вона передбачає ази боротьби із кіберзлочинністю - це взаємодія між бізнесом і правоохоронними органами, хто що робить в конкретних випадках при вчиненні злочину. Зараз ми працюємо на взаємних домовленостях із бізнесом», - додав глава кіберполіції.

Він також нагадав, що в Україні було розроблено і внесено на розгляд до ВР законопроект «Про основні засади кібербезпеки», але депутати не встигли за нього проголосувати.

Читайте також: США і Японія разом боротимуться з бот-мережами

«Цей законопроект, він про основні засади. Він не може не влаштовувати, він конкретно визначає: чим займається СБУ, Держспецзв'язок, Нацполіція, НБУ, розвідка, Міноборони та інші. Там чітко для всіх прописані функції. Щоб кожен міг під ці основи розробити свої відомчі акти», - наголосив Демедюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-