Звільнена з полону бойовиків Сурженко прибула до Києва на медобстеження

Звільнена з полону бойовиків Сурженко прибула до Києва на медобстеження

Укрінформ
Звільнена з полону бойовиків луганчанка, блогер Людмила Сурженко прибула до Києва.

Про це у Фейсбуці написала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

"Людмила Сурженко вже в Києві. Як і всі інші звільнені заручники, за ініціативою Президента, вона пройде обстеження, лікування і реабілітацію в одній з відомчих лікарень. Ще раз дякую волонтерам і міжнародним організаціям, яким вдалося витягти пані Людмилу завдяки розголосу щодо її затримання на КПВВ", - написала вона.

Читайте також: Геращенко: Представники ОРЛО були проти участі Лутковської у скайп-конференції

Геращенко нагадала, що  питання катувань над Людмилою Сурженко українська сторона піднімала і під час скайп-розмови гуманітарної підгрупи 31 липня,  2 серпня у Мінську на ТКГ.

"Ці факти мають лягти в звіти міжнародних правозахисних організацій", - наголосила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, звільнена з полону бойовиків “ЛНР” Людмила Сурженко пройде за дорученням Президента обстеження в лікарні Державного управління справами, що розташована на вул. Верхня в Києві, де проходили реабілітацію інші звільнені заручники.

Луганчанка була затримана бойовиками 13 липня у Луганську під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ "Станиця Луганська" на блокпосту бойовиків "ЛНР". Приводом для затримання стало невиконання Сурженко команд бойовиків (вона є інвалідом слуху з дитинства, користується слуховим апаратом, на якому на той час вийшли з ладу акумулятори).

29 липня Сурженко було відпущено на волю, їй самостійно вдалось перетнути КПВВ "Станиця Луганська" у важкому психологічному стані, після чого їй надано необхідну медичну допомогу.

Підготовлені звернення до міжнародних організацій та судових інстанцій з приводу порушення прав людини.

Фото: ФБ/Людмила Долгоновська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-