Геращенко: Представники ОРЛО були проти участі Лутковської у скайп-конференції

Геращенко: Представники ОРЛО були проти участі Лутковської у скайп-конференції

Укрінформ
Наступне засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі відбудеться в Мінську 2 серпня.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook за результатами скайп-конференції підгрупи, в якій також узяли участь уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська і експерти Служби безпеки України.

"Засідання ТКГ в Мінську 2 серпня. Там українська сторона ще раз наполягатиме на негайному звільненні незаконно утримуваних, і ми готові до компромісу тут. І вимагатиме від РФ і ОБСЄ реакції на факти катування заручників і приховування інформації про їх утримання", - написала вона.

Читайте також: Україна піде зі справою Сурженко до міжнародних судів - Гройсман

За словами Геращенко, представники ОРЛО заперечували щодо участі Лутковської, вимагаючи повторну дипломатичну ноту МЗС, яка б підтверджувала статус уповноваженої. "Я думаю, цей ганебний спектакль було розіграно, аби уникнути відповіді щодо катувань Людмили Сурженко, долю якої обговорювали минулого засідання, тоді представники ОРЛО відверто брехали, що нічого не знають про її утримання, а в цей час пані Людмилу катували", - заявила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-