Програмою «Доступні ліки» скористалися вже понад півтора мільйона українців

Програмою «Доступні ліки» скористалися вже понад півтора мільйона українців

Укрінформ
За урядовою програмою «Доступні ліки», що стартувала 1 квітня, вже понад 1,5 млн українців отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.

«Окремо хочу сказати про програму «Доступні ліки». Вже понад 1,5 млн людей скористалися можливістю отримати ліки безкоштовно або з невеликою доплатою, в програму залучено понад 6 тисяч аптек, і ці цифри збільшуються з кожним днем», - зазначив Гройсман.

Він назвав «Доступні Ліки» прикладом якісної і своєчасної державної програми, яка дає змогу кожному українцю, який цього потребує, отримувати життєво необхідні ліки.

За словами Прем’єр-міністра, він вважає особистим обов’язком змінити систему охорони здоров’я в Україні, адже це дасть змогу продовжити тривалість життя українців та спростить доступ до медичних послуг, самі ж ці послуги стануть якіснішими.

Читайте також: Закупівля ліків: Супрун розповіла про стан справ і плани

Гройсман також нагадав, що уряд працює над поліпшенням оснащення лікарень: вже цього року запрацюють 13 нових кардіоцентрів в 11 областях України. Для них уже виділено 150 млн гривень на закупівлю ангіографічного обладнання і вже проведено перші закупівлі, зокрема в Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-