Закупівля ліків: Супрун розповіла про стан справ і плани

Закупівля ліків: Супрун розповіла про стан справ і плани

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я розраховує у жовтні отримати перші поставки ліків, закуплених за кошти держбюджету 2017 року.

Про це на брифінгу сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"До кінця серпня, ми сподіваємося, що буде 90% всіх ліків, які закуповувалися за 2016 рік. Ми попросили міжнародні організації, щоб декоторі ліки не привозили всі одночасно, щоб не було проблем з терміном придатності", - наголосила Супрун.

Вона додала, що на 2017 рік поставки також будуть плануватися партіями через кожні три-чотири місяці, щоб забезпечити раціональне використання ліків та безперервність процесу лікування певних захворювань. За її словами, перші поставки за 2017 рік очікуються у жовтні.

Читайте також: Гройсман готовий дві доби не виходити з парламенту заради медреформи

В.о. міністра також наголосила, що є вимога Міністерства охорони здоров'я до керівництва медичних закладів - оприлюднювати інформацію про наявні лікарські засоби, і порадила у випадку відмови керівництва лікарень надавати таку інформацію пацієнтам звертатися на урядову лінію 1545.

За її словами, з виділеної з держбюджету-2016 суми на закупівлю ліків зараз залишилося 900 млн грн. Ці гроші будуть використані на додаткові закупівлі лікарських засобів та медвиробів. Зокрема, планується провести додаткову закупівлю стентів для надання допомоги при невідкладних станах. Супрун наголосила, що стенти пацієнтам мають встановлювати безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-