Телевежа у Бахмутівці донесе українське мовлення в окупований Луганськ - МІП

Телевежа у Бахмутівці донесе українське мовлення в окупований Луганськ - МІП

Укрінформ
Запуск телевізійної вежі у Бахмутівці на Луганщині дозволить охопити українським мовленням території впритул до лінії розмежування та частину тимчасово окупованих територій - Луганськ, Алчевськ.

Про це сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє прес-служба МІП.

«Наразі продовжується будівництво радіотелевізійної передавальної станції у Бахмутівці Луганської області. У цілому висота вежі становитиме 134 м, завдяки чому сигналом українських телеканалів і радіостанцій буде охоплено підконтрольні території впритул до лінії розмежування. Телевежа також охопить ще й частину тимчасово окупованих територій (Луганськ, Алчевськ)», - зазначила Джапарова.

Вона також поінформувала про результати відновлення українського телерадіомовлення: «За період 2015-2017 рр. від іноземних партнерів залучено понад 60 передавачів, а також одну телевежу. Крім того, для зони АТО за ці роки виділено 57 FМ-радіочастот – це приблизно 30% від усіх частот, що були надані в користування по Україні. Тобто третина радіочастотного ресурсу пішла в Донецьку та Луганську області, а Суспільне мовлення отримало в зоні АТО 24 частоти».

Читайте також: Джапарова розповіла про три складові стратегії МІП щодо окупованого Донбасу

Заступник міністра додала, що це все здійснюється в рамках підходу режиму з особливим мовленням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-