Від кандидатів у топ-чиновники вимагатимуть володіння іноземною

Від кандидатів у топ-чиновники вимагатимуть володіння іноземною

Укрінформ
Кандидати на посади державної служби категорії "А" з 1 травня 2018 року мають подати, окрім атестата про вільне володіння українською мовою, ще й документ про знання англійської або французької мови. 

Про це на брифінгу у вівторок заявив голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"З 1 травня 2018 року увійде в дію ще одна норма закону про держслужбу, яка стосуватиметься вищих чиновників - посадових осіб категорії "А". Кандидуючи на цю посаду, вони повинні будуть демонструвати знання однієї з мов Ради Європи - це англійська або французька. Тобто, щоб стати державним секретарем міністерства або головою обласної державної адміністрації, треба буде принести ще одне посвідчення (окрім атестату про вільне володіння українською - ред.) і довести, що ти вільно володієш іноземною мовою", - сказав Ващенко.

Він додав, що у процесі глобалізації і європейської інтеграції треба було зробити цей крок, бо коли більшість питань насправді вирішується не за столом переговорів, а в кулуарах, топ-чиновник повинен бути в змозі без перекладача зрозуміти співрозмовника і довести свою точку зору.

"Тому це буде ще одне випробування, і тут уже ми маємо дворічний період, щоб адаптувати систему під ці нові вимоги", - зазначив голова Нацдержслужби.

Читайте також: Іспит із української не склали понад 200 кандидатів у держслужбовці

У цьому контексті він нагадав, що закон "Про державну службу" набув чинності з 1 травня 2016 року, а норма щодо подачі документа про вільне володіння державною мовою діє з 1 травня 2017 року, тобто законодавці передбачили рік перехідного періоду для підготовки самих кандидатів і системи держслужби до виконання цієї вимоги. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-